Verdachte (14) steekpartij vrijgelaten, nog geen verdere aanhoudingen

ALMERE • Vr 8 januari 2021 | 17:40 • Vrijdag 8 januari 2021 | 17:40

Een 14-jarig meisje dat is opgepakt voor betrokkenheid bij een steekincident maandag in de Almeerse Muziekwijk is vrijgelaten. Volgens het Openbaar Ministerie blijft het meisje uit Purmerend wel verdachte. Er zijn in deze zaak nog geen verdere aanhoudingen verricht.

De politie maakte maandagavond bekend dat een 18-jarige Almeerder gewond raakte nadat hij waarschijnlijk door één of meerdere verdachten was belaagd op de Pianoweg. Het slachtoffer belde zelf de politie vanuit een woning.

Het Parool meldt dat de steekpartij te maken heeft met een aanhoudende vete tussen twee Amsterdamse drillrapgroepen. De groepen zijn aanhangers van rappers die muziek maken die geweld zou verheerlijken.

Wraak voor neergestoken vakkenvuller
Het incident zou een wraakactie zijn voor het neersteken van een vakkenvuller in een Amsterdamse Albert Heijn. De 18-jarige Almeerder zou daarbij betrokken zijn.

De Almeerder zou het jongere broertje zijn van Jay-Ronne Grootfaam. Die werd op 3 september 2019 op 18-jarige leeftijd doodgestoken tijdens een gevecht in de Amsterdamse Bijlmer, waarbij rivalen met machetes op elkaar in staken.

Drillrap is een muziekstijl die tien jaar terug in Chicago is ontstaan. Drillrap is monotoner dan andere rapmuziek en verheerlijkt geweld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel