'Gezelligste kringloopwinkel' gaat sluiten door corona

ALMERE • Za 9 januari 2021 | 17:09 • Zaterdag 9 januari 2021 | 17:09

Kringloop Stedendreef in Almere Stad is het zoveelste slachtoffer van de coronapandemie. Sinds de lockdown op 19 december zijn de inkomsten gestopt en dat doet het bedrijf nu de das om. De deuren gaan definitief dicht.

"Tijdens de eerste lockdown in het voorjaar kregen we nog een beetje steun", zegt eigenaar Ben Messchendorp. "We hielden de zaak net boven water." Toen dit najaar de mondkapjesplicht werd ingevoerd, daalden de inkomsten al met de helft. Nu is de winkel al drie weken dicht, op het afhaalpunt van PostNL na.

Buurtwinkel
De familie Messchendorp begon de winkel ruim twee jaar geleden. Al snel veroverde de zaak de harten van veel buurtbewoners. "Veel oudere en eenzame mensen uit de omgeving kwamen dagelijks langs voor een praatje en een bakje koffie", aldus mede-eigenaar Justin Messchendorp. De kringloopwinkel vervulde in Stedenwijk de functie van de ouderwetse buurtwinkeltjes. Zo groeide de winkel volgens de klanten uit tot de gezelligste kringloop van Almere. "Dat zijn wij toen maar als slogan gaan gebruiken."

Nu ziet de familie zich genoodzaakt de stekker er definitief uit te trekken. "Nul inkomsten en alle vaste lasten lopen door. We gaan ons niet in de schulden steken, vooral niet omdat totaal onduidelijk is hoelang de coronapandemie nog gaat duren", zegt Ben Messchendorp. "Hoe jammer wij het ook vinden, voor de klanten, de vrijwilligers en voor onszelf."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel