Ruim 3000 handtekeningen voor petitie behoud poppodium Corneel

LELYSTAD • Zo 10 januari 2021 | 10:08 • Zondag 10 januari 2021 | 10:08

De petitie die is opgestart om Poppodium Corneel in Lelystad te behouden is al ruim 3.000 keer ondertekend. Uit de reacties blijkt dat het niet alleen Lelystedelingen zijn die de instelling een warm hart toedragen, maar ook mensen uit onder meer Vinkeveen, Nijmegen, Hoofddorp en Rotterdam.

Vorige maand verscheen een rapport waarin staat dat Corneel in Lelystad in de huidige vorm niet kan blijven bestaan. Zolang de coronacrisis voortduurt, is het beter het pand aan de Neringweg dicht te houden en na te denken over een nieuwe opzet voor de popcultuur in de stad.

In het tv-programma Over Flevoland Gesproken dat zondag wordt uitgezonden, reageert directeur Alex van Zijl van de Kubus op de storm van kritiek om het poppodium "in de slaapstand" te zetten. "Het is een pijnlijke keuze, ons culturele hart bloedt gewoon." Van Zijl is woordvoerder van de cultuurinstellingen Kubus, theater Agora, de Bibliotheek en Corneel. De culturele sector in Lelystad moet bezuinigen.

Volgens de directeur is de bodem bereikt. De zoveelste bezuiniging is volgens Van Zijl niet op een andere manier op te vangen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel