Grootschalige test vanwege 'gemiddeld karakter' gemeente en hoge testbereidheid

DRONTEN • Wo 13 januari 2021 | 9:22 • Woensdag 13 januari 2021 | 9:22

Dronten is geselecteerd voor het grootschalig testen op corona, omdat het een gemiddelde gemeente is en omdat de testbereidheid van Flevolanders groot is. Dat heeft burgemeester Gebben woensdagochtend gezegd tijdens een online persconferentie. De burgemeester benadrukte ook dat er geen medische redenen zijn waarom er in Dronten duizenden inwoners zullen worden getest.

Minister Hugo de Jonge maakte dinsdagavond bekend dat Dronten een van de drie plekken in Nederland is waar een groot deel van de inwoners zal worden getest op corona. Bijzonder is dat ook mensen die geen klachten of symptomen hebben worden getest. Ook in de Rotterdamse wijk Charlois en in Bunschoten worden grootschalige testen gehouden. Met het grootschalige onderzoek wil de overheid vooral een beter beeld krijgen van het aantal besmettingen onder mensen die geen klachten of symptomen hebben.

Helft aantal inwoners wordt getest
In Dronten zullen tenminste 20.000 inwoners van 10 jaar en ouder worden getest. Dat is ongeveer de helft van het aantal inwoners. Mensen mogen zich ook zelf aanmelden. De GGD heeft er vertrouwen in dat veel mensen aan de test zullen meewerken. De testbereidheid in Dronten is net als elders in Flevoland groot, zei directeur Cees Verdam van de GGD.

Op welke locatie in Dronten de testen zullen worden afgenomen, wordt later bekend gemaakt. Volgens de GGD zal er een zogenoemde XL-locatie moeten worden opgezet en moet ook rekening worden gehouden met het verkeer dat naar de teststraat komt rijden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel