Lelylijn krijgt voorlopig geen geld uit Groeifonds

FLEVOLAND • Do 14 januari 2021 | 19:54 • Donderdag 14 januari 2021 | 19:54

De Lelylijn zit niet tussen de veertien geselecteerde projecten die in aanmerking komen voor een bijdrage uit het Groeifonds van ministers Wopke Hoekstra (CDA) en Eric Wiebes (VVD). Dat staat in brief aan de Tweede Kamer.

Ondanks de steun voor de Lelylijn in de Tweede Kamer en een positief advies van het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, is het project één van de drie projecten die is afgevallen. Volgens het ministerie zegt dit niets over de kwaliteit van het project. Het voorstel was niet compleet genoeg. Mogelijk kan de Lelylijn in een later stadium alsnog kans maken op een bijdrage uit het Groeifonds.

In het Groeifonds zit 20 miljard euro voor de komende vijf jaar. Een aparte beoordelingscommissie gaat zich buigen over de ingediende plannen. Keuzes moeten er sowieso gemaakt worden, omdat de veertien projecten samen 25 miljard euro kosten. De commissie gaat de komende drie maanden gebruiken om de knoop door te hakken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel