Kunstijsbaan Leisure World definitief dicht, schaatsvereniging stopt

DRONTEN • Ma 18 januari 2021 | 13:01 • Maandag 18 januari 2021 | 13:01

De kunstijsbaan van Leisure World in Dronten blijft definitief dicht. Dat zegt manager Yvonne Obbema. Ook de schaatsvereniging Leisure World Skating Club stopt met alle activiteiten van de vereniging.

Leisure World ligt door de coronamaatregelen al bijna een jaar stil. De vaste lasten lopen volgens Obbema gewoon door en daarnaast verwachtte de organisatie de nodige uitgaven te moeten doen als de ijsbaan ooit weer open zou gaan.

Mail naar leden
"Wij hebben met veel plezier Leisure World Ice Center 10 jaar open gesteld voor recreatief publiek en schaatsverenigingen. Tevens hebben wij de nodige schaatswedstrijden mogen organiseren," staat er onder meer in een mail aan de leden en verenigingen. "Om bedrijfseconomische redenen is dit de enige beslissing is die het bedrijf kan nemen", aldus de mail. "Het juiste moment, soms is dat nu".

Het stoppen van de ijsbaan heeft geen gevolgen voor de wielerspeciaalzaak en de fitnessclub.

"Heel erg jammer"
Obbema laat in een reactie aan Omroep Flevoland weten het heel jammer te vinden te moeten stoppen. "Er is geen sprake van een faillissement. We trekken gewoon de stekker eruit." Obbema weet niet wat de toekomst gaat brengen. "We hebben straks anderhalf jaar wel vaste lasten en geen inkomen. We weten ook niet hoe we straks kunnen opstarten en of er dan nog steeds coronamaatregelen gelden."

Bij het sluiten van Leisure World gaan geen banen verloren.

Niet meer rendabel
Eerder gaf Obbema al aan dat de ijsbaan niet meer rendabel was om voor een handjevol bezoekers open te houden. In oktober 2020 ging de baan daarom al dicht. Om een rendabel seizoen te draaien, is een drukke kerstperiode noodzakelijk. Normaal gesproken komen 's ochtends zo'n 400 en 's middags 700 bezoekers naar de baan. Met de coronamaatregelen zijn dergelijke aantallen niet mogelijk.

Ook vereniging stopt
Naast de ijsbaan stopt ook de Leisure World Skating Club met alle activiteiten van de vereniging. In een mail aan alle leden schrijft het bestuur: "Wij respecteren de beslissing van de directie. Dit houdt in dat de leden van Leisure World Skating Club niet meer in Dronten kunnen schaatsen. Het bestuur (...) heeft besloten te stoppen met de activiteiten van de verenging."

Wel kijkt de stichting met plezier terug op de afgelopen periode en wil daarom alle trainers, begeleiders, juryleden en vrijwilligers bedanken voor hun inzet."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel