Aanblijven Floriade-directeur Pieter Cloo nog een vraagteken

ALMERE • Ma 18 januari 2021 | 20:21 • Maandag 18 januari 2021 | 20:21

Het is nog maar de vraag of Floriade-directeur Pieter Cloo ook na 2 april aan het werk blijft voor het evenement. Op dit moment vinden daarover gesprekken plaats tussen hem en de Raad van Commissarissen. Dat laat het Almeerse college van burgemeester en wethouders weten.

Pieter Cloo werd in april 2020 benoemd tot directeur, zolang Peter Verdaasdonk wegens ziekte afwezig was. Eind oktober werd duidelijk dat Verdaasdonk niet meer terugkeert. De aanstelling van Pieter Cloo als directeur werd daarom verlengd. Naar nu blijkt dus tot 2 april. Tevens werd ook Sven Stimac aangenomen, zodat het evenement weer wordt geleid door een tweekoppige directie.

Discussie over salaris
De benoeming van Cloo en Stimac ging gepaard met een discussie over de hoogte van hun salaris. De gemeente Almere en de Raad van Commissarissen van de Floriade BV waren het daar niet over eens.

Het stadsbestuur had graag gezien dat Cloo en Stimac minder betaald zouden krijgen. "We hebben rondom de voordracht op meerdere momenten met de Raad van Commissarissen gesproken. Daarbij hebben we ook nadrukkelijk stilgestaan bij de vergoeding van de directie en de vraag of die lager kan worden vastgesteld." De gemeente Almere is 100 procent aandeelhouder van de Floriade BV en moet instemmen met de benoeming van de directeuren.

Of de vraag of Pieter Cloo ook na 2 april aan het werk blijft voor de Floriade te maken heeft met de salaris-discussie is niet duidelijk.

Debat
Donderdagavond debatteert de gemeenteraad op initiatief van de PVV over de hoogte van de vergoeding van de Floriade-directeuren. Het college zei daar eerder over dat die valt binnen het maximum dat in de statuten van de Floriade BV is afgesproken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel