Opknapbeurt moet MFC 'Het Rietveld' gezelliger maken

NAGELE • Wo 20 januari 2021 | 8:20 • Woensdag 20 januari 2021 | 8:20

Door een verbouwing moet MFC 'Het Rietveld' in Nagele eind dit jaar een stuk gezelliger zijn. Dat is het doel van een werkgroep die daarvoor is opgericht. Het interieur van de grote zaal gaat op de schop, zodat de ruimte op te delen is en sfeervoller wordt. Ook moet er voortaan een snack en een lunch in 'Het Rietveld' mogelijk zijn. Daarvoor zou het MFC vaker open moeten, is de bedoeling.

Het gebruik van de grote zaal van 'Het Rietveld' loopt terug. Dat komt omdat de ruimte als kil wordt ervaren. Om meer gezelligheid in het gebouw te brengen, moet de zaal worden opgedeeld met onder meer bloembakken en verrijdbare schermen, zegt Henri van Ulsen van de werkgroep 'MFC van de toekomst'. De opknapbeurt is opmerkelijk, omdat 'Het Rietveld er nog maar tien jaar staat. "Toen ging het vooral om de buitenkant", verklaart Van Ulsen. "Het gebouw is een mooi gebouw." Nu is er vooral aandacht voor de binnenkant: "Wij zouden graag wat meer kleur en gezelligheid willen en de ruimte wat kleiner maken."

Toeristen zijn ook welkom in dorpshuis
Na de opknapbeurt van 'Het Rietveld' moet het gebouw vaker open gaan voor dorpsbewoners én voor toeristen, is de bedoeling. Die kunnen dan een hapje komen eten in het dorpshuis. Van Ulsen denkt aan snacks en "een appelgebakje of misschien een kleine lunch". Toeristen moeten in 'Het Rietveld' ook een kop koffie kunnen komen drinken en gebruik kunnen maken van het toilet. De werkgroep bespreekt alle ideeën met de nieuwe beheerder die sinds 1 januari in dienst is. "We zullen samen met onze gebruikers van het MFC moeten kijken op welke momenten het dorpshuis nodig is, wanneer we open gaan en wanneer we met de nieuwe beheerder het frietje of het ijsje gehaald kan worden."

Hulp van de overheid en uit eigen dorp
Voor de verbouwing van 'Het Rietveld' is 400.000 euro nodig. De werkgroep dient voor dat geld een subsidieaanvraag in bij de gemeente Noordoostpolder. Dat gebeurt volgende maand. Daarna volgt een aanvraag bij de provincie Flevoland en hoopt de werkgroep aanspraak te kunnen maken op een LEADER-subsidie. Van Ulsen rekent ook op hulp van zijn dorpsgenoten. Die kunnen meehelpen met de diverse klussen in het gebouw. De verbouwing moet rond de bouwvak starten. Alle vernieuwingen zouden rond kerst klaar moeten zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel