Politie zoekt minderjarige die avondwinkel wilde overvallen

ALMERE • Do 21 januari 2021 | 15:18 • Donderdag 21 januari 2021 | 15:18

De politie zoekt een waarschijnlijk minderjarige jongen die betrokken is geweest bij een poging tot een overval op een nachtwinkel, in december in Almere Stad. In het programma Bureau Flevoland werden beelden getoond van de overval.

Twee jongemannen kwamen op 23 december de winkel aan het Busplein binnen. Ze bedreigden het aanwezige winkelpersoneel met geweld, maar de medewerkers leken daar niet zo van onder de indruk. Een van de personeelsleden wist een verdachte op te grond te krijgen en te houden tot de politie aankwam. Een 17-jarige Haarlemmer werd aangehouden. De tweede verdachte weet op het nippertje aan een van de andere medewerkers te ontkomen. Het gaat om een jongen van waarschijnlijk rond de 15 jaar oud, met een donkere huid en grote ogen.

De politie roept de verdachte op zich zo snel mogelijk te melden. Nu zijn de beelden nu geblurred, omdat hij vermoedelijk minderjarig is. Als hij zich niet zo snel mogelijk meldt, gaat de politie de beelden zonder blur vrijgeven.

Overvallen in Lelystad
Ook werden de twee overvallen in Lelystad afgelopen dinsdag tijdens Bureau Flevoland besproken. Binnen een uur werden zowel een restaurant als een tankstation overvallen. De eerste gebeurde rond 17.25 uur, het tankstation volgde iets meer dan een half uur later. In beide gevallen werd het personeel bedreigd door een man met een vuurwapen. Beide keren is de dader er met geld vandoor gegaan.

Signalementen lijken op elkaar
De politie sluit niet uit dat het in beide zaken om dezelfde persoon gaat. De signalementen die door getuigen zijn gegeven, lijken op elkaar. De overvaller van het restaurant is omschreven als een witte en brede man met een donkerkleurige hoodie. Hij had een Aldi-tas bij zich. De overvaller van het tankstation had een witte tot licht getinte huid, en werd geschat op tussen de 18 en 25 jaar oud. Ook hij droeg een donkerkleurige hoodie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel