'Probleem Hanzeweg groter dan alleen het asfalt'

DRONTEN • Do 21 januari 2021 | 23:24 • Donderdag 21 januari 2021 | 23:24

Het probleem waaraan gewerkt wordt bij de Hanzeweg, gaat dieper dan alleen een slechte asfaltlaag. Dat zei wethouder Irene Korting donderdagavond tijdens de raadsvergadering. Daarom duurt het langer dan verwacht tot de werkzaamheden afgerond zijn.

Vlak voor kerst werd op de Hanzeweg losliggend asfalt geconstateerd. Tussen de Oudebosweg en de Hondweg werd daarom tijdelijk één rijstrook afgesloten. Op die manier hoopte de provincie de weg te kunnen maken zonder al te veel verkeershinder. Er werden verkeerslichten en -regelaars ingezet om het verkeer goed te kunnen regelen. Het zou een paar weken duren voordat het opgelost was.

Maar die situatie is nog steeds niet opgelost. GroenLinks stelde daar in de raadsvergadering vragen over. Paul Vermast vroeg onder meer waarom er geen noodreparatie was uitgevoerd als tijdelijke oplossing. Volgens wethouder Korting is er wel degelijk een noodreparatie uitgevoerd, maar die bleek niet voldoende. Binnen een dag na de noodreparatie moest de rijstrook alsnog weer afgesloten werden. Op dat moment werd duidelijk dat het om meer dan alleen losliggend asfalt ging.

Er wordt op dit moment nog onderzocht wat er nodig is om het wegdek te herstellen. Wethouder Korting heeft bij de provincie aangedrongen om de wegwerkzaamheden de hoogste prioriteit te geven. Maar hoe lang het gaat duren voor het opgelost is, is nog niet bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel