Drie bezwaren tegen nieuwe brug Roggebot

DRONTEN • Vr 22 januari 2021 | 13:40 • Vrijdag 22 januari 2021 | 13:40

Bij de Raad van State zijn drie bezwaren ingediend tegen het plan voor de nieuwe brug en weg bij Roggebotsluis, tussen Flevoland en Overijssel. Dat bevestigt een woordvoerder van het rechtscollege.

Tot half december kon bezwaar worden gemaakt tegen het zogeheten hoofdbesluit voor het project N307 Roggebot-Kampen. De bestaande brug en sluis gaan verdwijnen. In plaats hiervan komt er een nieuwe, hogere brug. De N307 Hanzeweg gaat vlak voor de nieuwe brug op de schop en wordt vervangen door een hoofdweg met parallelwegen. Voorbereidende werkzaamheden zijn al begonnen.

Eén van de bezwaarmakers is de eigenaar van een strandpaviljoen, die zelf afkomstig is uit Groningen. Ook heeft de kanovereniging uit Kampen beroep aangetekend. Zij hebben hun uitvalsbasis vlak naast Roggebotsluis. Het derde bezwaar is volgens de Raad van State afkomstig van 'omwonenden uit Wapenveld.' Dat is opvallend, want de Gelderse plaats ligt hemelsbreed op circa 25 kilometer van Roggebotsluis. Een bouwbedrijf uit Wapenveld heeft enkele jaren terug restaurant Roggebot verbouwd, maar laat weten geen relatie te hebben tot de bezwaarmaker.

De provincie Flevoland heeft als opdrachtgever tot eind januari de tijd om een verweerschrift in te dienen. Wanneer de zaak in Den Haag dient is nog niet bekend. In een voortgangsrapportage erkent de provincie dat de bezwaren een 'toprisico' vormen. Met goede onderbouwing van de plannen en tijdige bespreking met de bezwaarmakers denkt men dat de uitvoering geen gevaar loopt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel