Roggebotbrug gaat weekend dicht voor afrondende werkzaamheden

DRONTEN • Wo 12 juli 2023 | 7:18 • Woensdag 12 juli 2023 | 7:18

De Roggebotbrug tussen Dronten en Kampen is komend weekeinde in beide richtingen afgesloten. Dat gebeurt om de omliggende wegen aan te sluiten op de N307. Zo moet langzaam verkeer worden gescheiden van snel verkeer.

De gemeenteraden van Dronten en Kampen en de provincies Flevoland en Overijssel besloten drie jaar geleden tot een aanpassing van de N307. Ook moest er een nieuwe Roggebotbrug komen. De oeververbinding moest worden vervangen zodat beroeps- en pleziervaart er gemakkelijker onderdoor kan. De sluis verloor zijn functie door de komst van de Reevesluis.

Nu gaan de wegwerkers aan de slag met de afrondende werkzaamheden tussen Dronten en Kampen. Zo wordt de ovonde bij de Hanzeweg geasfalteerd. Ook komt er een asfaltlaag op de weg tussen de brug en Kampen.

Het nieuwe wegennet aan Flevolandse kant

De afsluiting begint vrijdagavond om 19.00 uur. Omrijden kan via Elburg, de A28 en de N50. Hulpdiensten en landbouwverkeer kunnen wel over de Roggebotbrug. Dat geldt ook voor fietsers en wandelaars. De brug gaat maandag om 6.00 uur weer open voor al het verkeer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel