Definitief groen licht voor aanpak Roggebot

DRONTEN • Vr 23 oktober 2020 | 15:04 • Vrijdag 23 oktober 2020 | 15:04

De gemeenteraad van Dronten heeft donderdagavond ook unaniem ingestemd met de aanpassing van de provinciale weg N307 tussen Dronten en Kampen. De brug en rotonde bij de Roggebotsluis zijn al jaren een knelpunt. Door de toenemende verkeersdrukte zijn er geregeld opstoppingen ter hoogte van het asielzoekerscentrum. Eerder al stemden de gemeenteraad van Kampen en de provincies Flevoland en Overijssel in met de aanpassing van de weg, sluis en brug.

"In de nieuwe situatie krijg je een betere scheiding tussen snelverkeer en langzaam verkeer", legt Marcel van Dijk van de provincie Flevoland uit. "Er komen parallelwegen en de N307 wordt een doorgaande weg, waardoor het verkeer de weg niet meer kan kruisen. Hierdoor zal de doorstroming van het verkeer beter worden."

Zo zal het verkeer op de N306 vanuit Elburg of Ketelhaven in de toekomst onder de N307 rijden. Verder zal de oude brug bij de Roggebotsluis vervangen worden door een hogere brug waar de beroepsvaart voortaan onderdoor kan zonder dat de brug open hoeft. Ook kan 90% van de pleziervaart onder de dichte brug door. De Roggebotsluis wordt verwijderd omdat er ten zuiden van de sluis een nieuwe gebouwd wordt, de Reevesluis.

Wanneer is het klaar?
De voorbereidingen zijn inmiddels begonnen. Zo zijn er de afgelopen tijd al leidingen en kabels langs de weg verlegd. Komend voorjaar zal het werk aan de weg, brug en sluis echt beginnen. Eind 2022 moet het hele project, dat ongeveer 100 miljoen euro kost, klaar zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel