Meerdere wegen in Flevoland dicht vanwege werkzaamheden

FLEVOLAND • Vr 14 juli 2023 | 7:35 • Vrijdag 14 juli 2023 | 7:35

Meerdere wegen in Flevoland zijn dit weekend dicht vanwege werkzaamheden. Zo werkt Rijkswaterstaat vanaf vrijdagavond 21:00 uur aan de snelweg A27 tussen knooppunt Eemnes en afrit Zeewolde, in de richting van Almere. Ook wordt er bij de Roggebotbrug in Dronten gewerkt vanaf vrijdagavond 19:00 uur.

Bij de A27 werkt Rijkswaterstaat aan het asfalt. Ook worden er detectielussen en belijning aangebracht, worden de bermen gemaaid en wordt zwerfafval opgeruimd. Naast de weg zelf zijn ook de op- en afritten Eemnes en Huizen dicht, maar vanaf 20.00 uur. Ook de verbindingsbogen van de snelweg A1 naar de A27 bij knooppunt Eemnes zijn dicht en het tankstation en verzorgingsplaats Eemakker zijn niet bereikbaar.

Automobilisten moeten tot maandagochtend 05.00 uur rekening houden met omrijden en een extra reistijd tot 20 minuten. De omleiding gaat in vanaf knooppunt Eemnes. Daar wordt het verkeer naar de A1 richting Amsterdam geleid, om bij knooppunt Muiderberg de A6 op te gaan.

Roggebotbrug ook dicht
Bijna gelijktijdig wordt er ook gewerkt aan de Roggebotbrug (N307) bij Dronten. Automobilisten en vrachtwagens die over de weg willen rijden, moeten vanaf vrijdagavond 19:00 uur omrijden. Het gaat om een laatste volledige afsluiting, om alle omliggende wegen klaar te maken en open te stellen voor het wegverkeer.

Tijdens de werkzaamheden worden diverse klussen geklaard. Aan de Flevolandse kant van de brug wordt de ovale rotonde geasfalteerd en afgerond. Er komen diverse aansluitingen op de N307. Aan de Overijsselse kant wordt de deklaag van het asfalt aangebracht op de weg.

De weg is tijdens de werkzaamheden dicht vanaf de rotonde aan de oostkant van Dronten tot aan de aansluiting met de N50. Automobilisten en vrachtwagens kunnen omrijden via Emmeloord (via de N50, A6 en N711) en over Elburg (via de N50, A28 en N305). Fietsers, voetgangers, hulpdiensten en landbouwverkeer kunnen wel langs de werkzaamheden, maar er kan wel enig oponthoud of extra reistijd zijn. De weg is maandagochtend om 06.00 uur weer open.

Parallelbaan A6 bij Almere krijgt verjongingsmiddel
Ook de parallelbaan van de A6 tussen Almere Stad en Stedenwijk is dit weekend tijdelijk dicht. In de nacht van zondag op maandag wordt daar een zogenoemd 'verjongingsmiddel' aangebracht. Hierdoor blijft de toplaag flexibel, waardoor het minder afbrokkelt en langer mee kan.

Door het werk aan de weg zijn ook de op- en afritten Almere Stad, Haven en Stedenwijk dicht. Verkeer vanuit Almere richting Amsterdam wordt omgeleid via de Tussenring (N703) en de Hogering (N702). In de nacht van 24 op 25 juli gaat de parallelbaan nog een keer dicht. De afsluitingen vinden plaats tussen 21:00 uur en 06:00 uur 's ochtends.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel