Explosieve groei 999 Games dankzij corona

ALMERE • Ma 25 januari 2021 | 7:23 • Maandag 25 januari 2021 | 7:23

Vorig jaar was door corona een topjaar voor het Almeerse bedrijf 999 Games. De uitgever en distributeur van bord- en kaartspellen groeide explosief. Waar het bedrijf de afgelopen jaren met ongeveer 10 procent groeide, was er in 2020 een groei van maar liefst 50 procent.

Doordat mensen het afgelopen jaar veel thuis waren in verband met de coronamaatregelen, steeg de vraag naar spellen. Het was voor 999 Games flink aanpoten om alle orders te verwerken. Het bedrijf trok daarvoor zo'n 10 nieuwe werknemers aan. Er werden ruim 4 miljoen spellen verkocht.

Corona favorieten
999 Games brengt 400 verschillende spellen uit, klassiekers als 30 Seconds, Carcassonne en Catan, maar ook spelletjes als Keer op Keer en Regenwormen. Er waren dit afgelopen jaar duidelijk favorieten. In het begin van het jaar was er een enorme vraag naar puzzels. Ook snelle kaart- en dobbelspellen bleken populair en, omdat mensen niet met grote groepen bij elkaar mochten komen, deden spellen voor twee spelers het erg goed, zoals Paris en Glasgow.

Dit jaar verwacht het bedrijf nog hard te groeien door corona. Ook daarna is de verwachting dat de groei doorzet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel