OM eist boete voor kart-ongeluk Walibi

BIDDINGHUIZEN • Wo 27 januari 2021 | 15:00 • Woensdag 27 januari 2021 | 15:00

Het Openbaar Ministerie heeft van Walibi Holland 60.000 euro geëist voor een ernstig kart-ongeluk in 2018. De helft daarvan is voorwaardelijk en hoeft alleen betaald te worden als het pretpark in Biddinghuizen binnen twee jaar weer de mist ingaat. Het OM beschuldigt het pretpark van nalatigheid en klaagde daarom het pretpark aan.

Bij het ongeval in Biddinghuizen raakte een 13-jarig meisje ernstig gewond. Haar haren kwamen vast te zitten in de kart. Daardoor zou de huid van haar schedel zijn getrokken. Het dragen van een helm en beschermende kleding was geen verplichting op de baan in Walibi. Wel werd bezoekers met lang haar verzocht om een knot te dragen. Volgens ooggetuigen had de slachtoffer wel een knot in, maar zou het haar vlak na de start zijn losgeraakt. De kartbaan is sinds het incident gesloten.

Volgens het OM had er een kap op de kart moeten zitten, maar ontbrak deze tijdens het ongeluk. Walibi spreekt dat tegen. Volgens het pretpark had de kart een Tüv-keuring en voldeed het dus aan alle veiligheidseisen. De desbetreffende kap hoeft er voor de keuring niet op te zitten, aldus Walibi. Het pretpark heeft naar eigen zeggen alle procedures gevolgd en ook de medewerkers zouden juist gehandeld hebben. Het slachtoffer had zelf een knot ingedaan en de medewerkers hebben gezien dat deze goed zat. Daarnaast waren de karts technisch in orde. Het pretpark ontkent dan ook dat er sprake is geweest van nalatigheid.

De rechter doet over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel