Langzamer rijden op deel Larserdreef vanwege slecht wegdek

LELYSTAD • Wo 10 februari 2021 | 13:57 • Woensdag 10 februari 2021 | 13:57

Op de Larserdreef in Lelystad moeten bestuurders in ieder geval de komende week hun snelheid minderen. Dat heeft te maken met de slechte staat van het wegdek. Het gaat om het deel tussen de Westerdreef en de Middendreef. Er mag maximaal 50 kilometer per uur gereden worden.

Na de vorst belooft de gemeente aan het werk te gaan. Er wordt onder meer een nieuwe laag op het bestaande asfalt aangelegd. Hierdoor worden gaten hersteld en de afvoer van regenwater wordt verbeterd.

"Als we de nieuwe laag op het bestaande wegdek gaan leggen sluiten we de weg af. Verkeer leiden we om. Houd dan rekening met extra reistijd", schrijft de gemeente. In het voorjaar worden nieuwe lijnen aangebracht. Ook daar heeft het verkeer hinder van.

De komende vijf jaar wordt er gewerkt aan de dreven in Lelystad. Door groei van het verkeer en stijgend grondwater slijten de wegen harder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel