Wellnesscentrum slaat zich door coronatijd dankzij lessen na brand in 2018

DRONTEN • Ma 15 februari 2021 | 17:25 • Maandag 15 februari 2021 | 17:25

Ondernemersechtpaar van Kemenade uit Dronten slaat zich door de coronalockdown heen, dankzij de ervaringen die zijn opgedaan bij een grote brand in 2018.

"Door de brand weten we wat er met je bedrijf gebeurt als je noodgedwongen stil komt te liggen", zegt Rob van Kemenade. "Het leert je dan om creatief te denken en te handelen. Je bereidt je voor op de mogelijkheden die er zijn of die er gaan komen."

Zo kreeg het bedrijf uiteindelijk toestemming om het buitenbad open te doen. Dat trekt mensen van heinde en verre. "Tussen zeg maar grofweg Bolsward en Utrecht komen ze hier naartoe om te zwemmen. Met maximaal zeven mensen in het bad levert dat geen gouden bergen op, maar het drukt wel onze kosten. Na de brand hebben we flink geïnvesteerd om zoveel mogelijk energieneutraal te zijn. Dat betaalt zich nu uit bij het buitenzwembad omdat de energiekosten laag zijn", legt Rob van Kemenade uit.

Het bedrijf vist wel achter het net als het gaat om de corona-regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten van de overheid. Die regeling kijkt naar de omzet in het jaar 2019. Vanwege de brand had het wellnesscentrum toen een beperkte omzet.

"We vallen nog niet om, ook al zitten we diep in de reserves. Na de brand wilden we hier onze droom verwezenlijken. Een wellnesscentrum met een schoonheidssalon, fysiotherapie en met in het zwembad een onderwaterloopband voor revalidaties. En dagbesteding voor mensen met een beperking. Corona dwarsboomt dat nu. Maar als de lockdown voorbij is, gaan we alsnog aan die dromen werken", zegt een strijdvaardige Nicoline van Kemenade.

In onze rubriek Na het nieuws besteden we aandacht aan onderwerpen die eerder in het nieuws zijn geweest. We kijken terug met de kennis van nu en willen weten wat het nieuws van toen heeft betekend of heeft gebracht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel