Vrijspraak in 10 jaar oude schietzaak Filmwijk

ALMERE • Di 16 februari 2021 | 15:00 • Dinsdag 16 februari 2021 | 15:00

Een 46-jarige Albanees is vrijgesproken voor een schietpartij in de Almeerse Filmwijk in 2011. Het Openbaar Ministerie (OM) deed in hoger beroep afstand van een belangrijke getuige. Daarmee is er volgens de rechters nu onvoldoende bewijs.

De man werd ervan verdacht dat hij op 21 augustus 2011 een woning aan de Annie Bosstraat had beschoten. Binnen zaten vier Jamaicanen, met wie hij ruzie over drugs had. De rechtbank in Lelystad veroordeelde de man in 2012 nog tot een celstraf van zes jaar.

Fotoconfrontatie
Cruciaal bij die veroordeling was een getuigenverklaring. Een man had tijdens een fotoconfrontatie bij de politie de 46-jarige man aangewezen. Later kwam hij met verschillende verhalen over wat hij had gezien. De advocaat wilde hem dan ook vragen stellen tijdens het hoger beroep.

Afstand van getuige
Het OM had de ondervraging moeten organiseren, maar dat is niet gebeurd en daarom kan het OM niet anders dan afstand van de getuige te doen.

Voorarrest
De Albanees heeft bijna 2,5 jaar in voorarrest gezeten. Hij is momenteel in zijn geboorteland vanwege een andere rechtszaak tegen hem. De vier Jamaicanen kregen in 2012 celstraffen van vijftien maanden voor wapenbezit. Ook zij werden in hoger beroep vrijgesproken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel