Deel Larserweg afgesloten vanwege kapot matrixbord

LELYSTAD • Do 18 februari 2021 | 7:05 • Donderdag 18 februari 2021 | 7:05

Een deel van de Larserweg bij Lelystad wordt donderdagavond vanaf 20.00 uur afgesloten omdat een kapot matrixbord gerepareerd moet worden. Dat laat de provincie weten. Het gaat om het stuk vanaf de A6 richting Lelystad Airport. Automobilisten moeten omrijden via industrieterrein Larserpoort.

Het gaat om het matrixbord dat de groene golf aangeeft. Door het bord kunnen automobilisten met de juiste snelheid langs meerdere verkeerlichten rijden zonder te hoeven stoppen. Volgens de provincie is de reparatie maatwerk en moeten er speciale materialen uit het buitenland komen. Bovendien wordt de scheve paal, waaraan het bord hangt, rechtgezet.

De werkzaamheden duren naar verwachting tot vrijdagochtend 06.00 uur. "De software wordt vervangen en een en ander moet daarna ingeregeld worden. Als het werk klaar is, moeten ook nog alle afzettingen verwijderd worden. Dit kost ook tijd", aldus de provincie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel