CDA wil vaccinatiestraat in eigen dorp

URK • Do 18 februari 2021 | 8:45 • Donderdag 18 februari 2021 | 8:45

Het CDA op Urk wil een vaccinatiestraat in het eigen dorp. Volgens fractievoorzitter Hans Crebas krijgt de partij geluiden vanuit de samenleving dat vooral ouderen zich niet laten vaccineren als ze daarvoor moeten reizen. Het CDA heeft hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

"De vaccinatieweerstand is al vrij groot op Urk, dus hoe meer drempels we kunnen wegnemen hoe beter het is", zegt Crebas. Inwoners kunnen nu gevaccineerd worden in Lelystad en binnenkort komt daar een locatie in Almere en Emmeloord bij.

Verder wil de partij van het college weten of er al een nieuwe plek voor een coronateststraat is. De vorige werd op 23 januari in brand gestoken. Volgens Crebas wil de GGD wel een nieuwe teststraat in het dorp, als de veiligheid van de apparatuur en de medewerkers gewaarborgd is. De fractievoorzitter zegt dat het daarom beter zou zijn om de teststraat in een gebouw te plaatsen.

De vragen worden donderdagavond in de raadsvergadering besproken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel