Tweetal aangehouden voor brandstichting GGD-testlocatie

URK • Di 16 februari 2021 | 14:43 • Dinsdag 16 februari 2021 | 14:43

De politie heeft dinsdagochtend twee verdachten aangehouden voor de brandstichting in de GGD-teststraat op Urk. Het gaat om een 20-jarige man uit Urk en een 16-jarige jongen uit Emmeloord.

Volgens de politie is het tweetal mede dankzij tips van een uitzending van Opsporing Verzocht vorige week opgespoord. In het programma was te zien hoe twee jonge mannen op zaterdagavond 23 januari tijdens een drukbezocht protest tegen de avondklok toegang tot het GGD-terrein wisten te krijgen.

Ze namen spullen van de testlocatie mee om iets verderop te verbranden. Niet veel later kwamen ze terug en trapten ze een deur in. Op de beelden was te zien dat de brand werd gesticht en dat één van de mannen juichend wegliep. Dit alles werd gadegeslagen door verschillende mensen.

Voor betrokkenheid bij de brandstichting is eerder al een 21-jarige Emmeloorder aangehouden. Hij heeft de brand niet gesticht, maar is nog wel verdachte in de zaak.

Rellen in nasleep brandstichting
Opsporing Verzocht toonde ook beelden vanuit het centrum van Urk tijdens de nasleep van de brandstichting. Daar werd een zware vuurpijl gericht afgestoken in de richting van politieagenten. Verder werden er stenen gegooid richting de politie.

Over de stenengooiers kreeg de politie tien tips binnen, zo bleek dinsdagavond bij Opsporing Verzocht. Over een gericht afgestoken vuurpijl zijn tot nu toe nog geen aanwijzingen binnengekomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel