Mieke Baltus voorgedragen als nieuwe burgemeester van Lelystad

LELYSTAD • Do 18 februari 2021 | 22:05 • Donderdag 18 februari 2021 | 22:05

Mieke Baltus (CDA) is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Lelystad. Dat bleek donderdagavond tijdens een extra gemeenteraadsvergadering.

Mieke Baltus is 53 jaar en is nu burgemeester van Heemskerk. Daarvoor was ze burgemeester in Uitgeest. Ze studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Er hadden zestien mensen gesolliciteerd, twaalf mannen en vier vrouwen. Volgens de vertrouwenscommissie stak Baltus er met kop en schouders bovenuit. "Sowieso als het gaat om de competenties, sowieso als het gaat om datgene wat in de profielschets staat, wat wij nodig hebben als stad. Maar ook haar enthousiasme. En haar ontzettende zin om in Lelystad aan de slag te willen. Die combinatie, van al die facetten zeg maar, heeft ertoe geleid dat zij is voorgedragen", zegt Mariëlla Hermus, de voorzitter van de vertrouwenscommissie.

De gemeente Lelystad heeft een nieuwe burgemeester nodig nadat Ina Adema afgelopen september vertrok. Zij is Commissaris van de Koning in Brabant geworden. Sindsdien is Henry Meijdam waarnemend burgemeester van Lelystad. De benoeming en installatie van Baltus wordt voorzien in juni 2021.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel