Celstraf voor steekpartij en slaan met moker

LELYSTAD • Di 23 februari 2021 | 17:13 • Dinsdag 23 februari 2021 | 17:13

Een 20-jarige Lelystedeling is veroordeeld tot bijna 14 maanden cel, waarvan 180 dagen voorwaardelijk, voor een steekpartij, het slaan met een moker en een inbraakpoging.

De steekpartij gebeurde in een bus in Almere op 14 december 2018. De Lelystedeling was toen nog net zeventien jaar oud. Zijn vriend kreeg het aan de stok met een andere passagier en de jongen wilde naar eigen zeggen de boel sussen. Op een gegeven moment voelde hij zich zo bedreigd dat hij een mes trok en daarmee in de arm en onder de oksel van het slachtoffer stak.

Bij een tweede incident kreeg hij het in de instelling waar hij verbleef aan de stok met een andere bewoner. De bewoner had een rauw ei naar zijn hoofd geslingerd gekregen en zag dat dat gefilmd werd. De Lelystedeling was waarschijnlijk niet betrokken bij het incident, maar bemoeide zich ermee. Voor de zekerheid nam hij een moker mee om zichzelf te kunnen verdedigen. Het slachtoffer werd uiteindelijk flink geraakt met de moker.

Daarna ging het nog een keer fout met de Lelystdeling. Hij probeerde in te breken bij cafetaria AnyTime in Lelystad. Zelf noemde hij dit 'kattenkwaad'.

Behandeling voor psychische problemen
Deskundigen hebben vastgesteld dat de man kampt met trauma's en borderline, dat hij asociale trekken heeft en zwakbegaafd is. Hij moet zich laten behandelen voor zijn psychische problemen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel