Inzittenden witte auto gezocht in verband met steekpartij

ALMERE • Di 23 februari 2021 | 22:32 • Dinsdag 23 februari 2021 | 22:32

De politie is op zoek naar de inzittenden van een witte auto die 4 januari rond het station in de Almeerse Muziekwijk reed. Dinsdagavond zijn beelden van het voertuig getoond in het tv-programma Opsporing Verzocht. Tijdens de uitzending zijn twee nieuwe tips binnengekomen.

De inzittenden worden ervan verdacht dat ze rond 19.00 uur een 18-jarige jongen uit Diemen aangevallen hebben vlakbij het Almeerse treinstation. De politie vermoedt dat de reden daarvoor een ruzie tussen twee rivaliserende jeugdbendes is. Dat conflict loopt al langer.

De mishandeling in Almere zou een vergeldingsactie zijn voor een andere steekpartij. Die vond 22 december plaats in Amsterdam. Een 18-jarige man raakte zwaargewond.

Gestoken met een machete


Het slachtoffer stapte bij station Muziekwijk uit de trein, omdat hij zijn neef wilde bezoeken. De kleine witte auto viel hem op. Even later stopte diezelfde auto naast hem op de Pianoweg. Vier mannen van rond de 18 jaar stapten uit. Het slachtoffer begon te rennen, maar struikelde en viel.

Eén van de mannen is toen bovenop hem gaan zitten. Vervolgens hebben de verdachten hem geslagen en geschopt. Ook werd het slachtoffer in zijn rug gestoken met een machete. Het slachtoffer is met een steekwond en een ingeklapte long naar een woning aan de Contrabasweg gelopen. Daar heeft hij zelf de politie gebeld.

Het wapen is door de politie teruggevonden in de buurt van het Leger Des Heils. Op het wapen wordt DNA-onderzoek gedaan. Van de daders van de steekpartij in Almere ontbreekt ieder spoor.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel