Scholen maken geen gebruik van culturele zalen

LELYSTAD • Wo 3 maart 2021 | 6:54 • Woensdag 3 maart 2021 | 6:54

De middelbare scholen in Lelystad gaan geen gebruik maken van het aanbod van de culturele instellingen in de provinciehoofdstad. Dat zegt bestuurder Barry Lommen van Stichting Voortgezet Onderwijs Lelystad (SVOL). Het Agora Theater, kunstcentrum De Kubus en poppodium Corneel bieden hun zalen aan, zodat er onderwijs op anderhalve meter mogelijk is.

Lommen vindt het aanbod sympathiek, maar ziet het gereis tussen de diverse onderwijsplekken niet zitten. "Je moet je voorstellen: leerlingen zitten in een klaslokaal op school, moeten vervolgens één, twee of drie kilometer gaan reizen en moeten vervolgens weer terug. Of docenten moeten dat uur in, uur uit doen." Lommen vindt dat verre van handig.

Examenleerlingen konden de afgelopen tijd wel naar school gaan. De Lelystadse scholieren uit de overige leerjaren worden vanaf maandag weer verwacht. Dan wordt hun klas gesplitst in twee delen om de anderhalve meter te garanderen. Dat gebeurde al voor de examenleerlingen. De overige leerlingen krijgen nu een dagdeel online onderwijs en een dagdeel fysiek onderwijs. "Dat betekent dat je gaat werken met een groep die les heeft in de ochtend en dat de andere groep 's middags les heeft."

Lommen wil de lessen ook binnen de schoolpoorten houden, omdat hij vindt dat dat het beste past bij leerlingen en personeel. "Ik sta op het standpunt dat leren in een vertrouwde omgeving altijd beter is." Directeur Alex van Zijl van De Kubus en Corneel respecteert het besluit van SVOL. "Het is aan de scholen zelf om geen gebruik te maken van het aanbod. Wij staken onze hand uit vanwege de landelijke berichtgeving."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel