'Nick heeft in zes maanden Flevodrome meer geleerd dan in jaren ervoor'

ALMERE • Wo 3 maart 2021 | 21:30 • Woensdag 3 maart 2021 | 21:30

Het is onverstandig en zelfs dom dat de gemeente Almere de subsidie stopzet aan het leerwerkproject Flevodrome. Dat vindt Patricia Malagride uit Almere. Zij heeft een mail aan de gemeente gestuurd, waarin ze duidelijk maakt dat Flevodrome heel waardevol is voor haar zoon Nick.

De gemeente meldde deze week dat de subsidie wordt stopgezet, omdat de metaalbewerking van Flevodrome bij Blocq van Kuffeler te weinig deelnemers trekt. De gemeente moet zwaar bezuinigen en kiest ervoor om jongeren onder te brengen bij andere projecten.

Patricia's zestienjarige zoon Nick heeft al verschillende praktijkopleidingen en scholen voor passend onderwijs gevolgd, maar met zijn ADHD en dyslexie liep hij hier steeds vast. "Bij Pro Koningsbelt in Tussen de Vaarten is hij helemaal de weg kwijtgeraakt. Eén docent begreep Nick en zei dat hij naar Flevodrome moest gaan", vertelt Patricia.

In augustus is Nick daar begonnen met de opleiding metaalbewerking. "In amper zes maanden tijd heeft Nick daar meer bereikt dan in de vier jaar ervoor. Hij heeft zijn certificaat metaalbewerking gehaald en zijn certificaat voor het besturen van een vorkheftruck. Hij moet binnenkort uitstromen, want een traject duurt maar zes maanden, maar ik ben optimistisch dat hij een baan vindt."

'Verhaal staat niet op zichzelf'
Volgens Patricia Malagride staat het verhaal van Nick niet op zichzelf. "Er zijn andere jongeren als hij die net zoveel baat bij Flevodrome hebben. Daarom is het heel jammer als de gemeente ermee stopt."

Discussie in Lelystad
In Lelystad speelt ook de discussie over de toekomst van Flevodrome. Daar heeft de gemeente een onderzoek laten uitvoeren, waaruit is gebleken dat veel jongeren baat hebben bij het project. De gemeente houdt per deelnemer geld over aan scholing en uitkeringen. Malagride hoopt dat de gemeente Almere een soortgelijk onderzoek laat doen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel