FlevoMeer Bibliotheek zoekt contact met senioren

LELYSTAD • Ma 8 maart 2021 | 22:37 • Maandag 8 maart 2021 | 22:37

Medewerkers van de FlevoMeer Bibliotheek in Lelystad zoeken via de telefoon contact met de oudere leden. Er wordt een praatje gemaakt en gevraagd of de medewerkers een helpende hand kunnen bieden.

“We horen graag van onze oudere leden van 75+ hoe het met ze gaat”, vertelt Grietje Hulsker van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. "Bij deze groep valt nu veel van hun sociale leven weg. Het kopje koffie bij de buren, de wandelgroep, oppassen op de kleinkinderen of de krant lezen in de bibliotheek. Alles is afgelast of gebeurt online."

De bibliotheek biedt altijd al een Bibliotheek aan Huis-service, voor als leden (tijdelijk) niet naar de bibliotheek kunnen komen. Nu is daar sinds februari de BezorgBieb bijgekomen, om tijdens de lockdown ook boekentasjes thuis te kunnen bezorgen. "Dat is dan ook een reden waarom wij in de telefoon klimmen. Via een persoonlijk gesprek willen we ouderen hierop attenderen en deze gratis service voor leden aanbieden. Ik merk dat veel ouderen hier geen weet van hebben en dat is jammer", vertelt Hulsker.

De reacties in Lelystad zijn zo positief dat het initiatief is overgenomen door de bibliotheek Noordoostpolder en Urk.

Dit is nieuws van Radio Lelystad en gemaakt door Desi Bootsman. Omroep Flevoland en Radio Lelystad werken het komende jaar nauw samen om meer lokaal nieuws te brengen voor Lelystad. Heb je een tip, mail dan naar desi.bootsman@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel