Duizend woningen op plek vervallen gebouwen Wisselweg

ALMERE • Wo 10 maart 2021 | 15:45 • Woensdag 10 maart 2021 | 15:45

Op de plek van de vervallen panden aan de Wisselweg in Almere Stad komen 1000 woningen. De huidige gebouwen staan al jaren leeg en worden gesloopt. Dat zijn volgens de gemeente Almere, de plannen van de eigenaar Van der Valk Investments.

Lange tijd was het nog onduidelijk wat er met het historische pand De Beurs zou gebeuren. Het is nu duidelijk dat ook dit gebouw gesloopt wordt om ruimte te maken voor woningen. De Beurs is een van de eerste bedrijfspanden van Almere Stad.

De plannen zijn in december bij de gemeente ingediend. Maar vanwege de grote omvang van het project kan de gemeente na de zomervakantie meer duidelijkheid geven over de aanvraag van het bouwplan. Dan zal de eigenaar ook impressies aanleveren en komt het plan ter inzage te liggen.

Levensgevaarlijk
Omroep Flevoland constateerde vorig jaar dat mensen moeiteloos de leegstaande gebouwen konden betreden. Dat leverde levensgevaarlijke situaties op. Vooral bij de trappen kan je tientallen meters naar beneden vallen omdat relingen ontbreken. Inmiddels staan er bouwhekken, zijn de ramen en deuren dichtgetimmerd en wordt het beveiligd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel