Verkeersdrukte voorkomen als er veel huizen gebouwd worden

FLEVOLAND • Wo 10 maart 2021 | 22:13 • Woensdag 10 maart 2021 | 22:13

Om files in de Randstad te voorkomen als er straks 100.000 woningen worden gebouwd in Flevoland gaat een aantal overheden nadenken over de toekomst van de mobiliteit. Woensdag is er een intentieovereenkomst ondertekend door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de Metropoolregio Amsterdam, de provincie Flevoland en de gemeente Almere.

Door de bouw van tienduizenden huizen zal er ook meer verkeer komen. Om files op de weg en propvolle treinen en bussen te voorkomen moeten er nu al slimme en duurzamere oplossingen bedacht worden.

Burgemeester Franc Weerwind van Almere: "De provincie krijgt er met de bouw van zoveel woningen ongeveer 200.000 nieuwe inwoners bij. Die gaan natuurlijk op pad en daardoor wordt het extra druk in het openbaar vervoer en op de wegen in het gebied tussen Flevoland en Schiphol. Als we niets doen, betekent dat: files, vertragingen en een grote belasting van de leefomgeving. Niet goed voor Flevoland, niet goed voor Almere en niet goed voor de Metropoolregio Amsterdam."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel