Almere wil in gesprek blijven met ontevreden taxichauffeurs

ALMERE • Vr 12 maart 2021 | 7:20 • Vrijdag 12 maart 2021 | 7:20

De gemeente Almere wil in gesprek blijven met de taxibranche. Dat zegt wethouder Froukje de Jonge donderdagavond in reactie op vragen van het PvdA-raadslid Tarik Sahbaz tijdens de Politieke Markt.

Aanleiding is ontevredenheid over de tijdelijke taxistandplaats bij het station in het centrum van Almere Stad. Die plek tussen het WTC-gebouw en Het Alnovum is volgens taxichauffeurs te ver van het station. Wethouder De Jonge herhaalde dat deze tijdelijke tijdelijke plek tijdens de verbouwing van het station in overleg met de taxibranche gekozen is.

Alternatieven afgewezen
Taxichauffeurs suggereerden vijf alternatieve plekken, maar die werden bijna allemaal afgewezen. Ook de Bankierbaan, aan de andere kant van het station, is niet geschikt. De Jonge: "Dat is niet mogelijk omdat het de parkeerplaatsen van vergunninghouders zijn die daar wonen."

Taxichauffeur Lucien Bakboord vindt dat de gemeente, die de branche tegemoet wil komen in de moeilijke coronatijd, wel wat creatiever kan zijn en de regelgeving op die plek tijdelijk kan wijzigen: "Voor een deel van de dag standplaats voor de taxi's en 's avonds voor vergunninghouders."

Taxibranche verenigd zich
De Jonge zei dat ze in gesprek wil blijven met de taxibranche in Almere. In het verleden is er met de branche overlegd. Maar dat was met een eenmansbedrijf dat inmiddels niet meer actief is in de stad. Toch blijft het lastig om te overleggen met taxichauffeurs in Almere omdat de branche nogal versnipperd is. Maar daar komt verandering in volgens Bakboord.

Dertig taxihouders hebben het plan opgevat om een Stichting Taxibelangen Almere in het leven te roepen. Bakboord: "Zodat de gemeente weet met wie ze in gesprek kunnen en dan hopen we dat het wederzijds is."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel