Fieldlab-festivals in Biddinghuizen week uitgesteld

BIDDINGHUIZEN • Vr 12 maart 2021 | 9:15 • Vrijdag 12 maart 2021 | 9:15

De Back To Live-festivals die dit weekend in Biddinghuizen zouden worden gehouden, zijn vanwege slecht weer met een week uitgesteld. Dat meldt de organisatie. Regen en windstoten zorgen eventueel voor een te lage opkomst, wat de resultaten van het onderzoek niet representatief maakt.

Het dancefestival op zaterdag en het popfestival op zondag horen tot een serie proefevenementen van Fieldlab Evenementen, een gezamenlijk initiatief van zowel de zakelijke als de publieksevenementensector en de overheid. Bij die evenementen wordt gekeken hoe op een veilige manier evenementen georganiseerd kunnen worden tijdens de coronacrisis.

Organisator Tim Boersma zegt dat het een moeilijke beslissing was. De organiserende partijen realiseren zich dat dit een ontzettend zware dobber is voor alle bezoekers, artiesten, leveranciers, medewerkers en diensten.

Burgemeester Jean Paul Gebben van Dronten snapt de keuze: ‘Natuurlijk ontzettend jammer dat het niet doorgaat dit weekend, maar gezien de weersomstandigheden een heel verstandige keuze. En het is niet afgezegd, maar uitgesteld naar volgend weekend dus daar kijken we met elkaar naar uit.’

Bezoekers waren al getest
Alle mensen voor zaterdag waren al getest. Hun kaartjes blijven geldig, maar zij moeten zich wel opnieuw laten testen. Mensen mogen zelf aangeven of ze hun ticket willen behouden. Kaartjes die overblijven, gaan maandag 15 maart om 16.00 uur opnieuw in de verkoop. De vorige keer waren alle kaarten binnen 20 minuten uitverkocht.

De line-up lijkt voorlopig hetzelfde te blijven, maar is afhankelijk van de beschikbaarheid van de artiesten zegt Boersma.

De nieuwe datum voor het Back to Live Dance Festival is zaterdag 20 maart, een dag later is het Popfestival. Beide evenementen vinden plaats tussen 13.00 en 19.00 uur op het evenemententerrein in Biddinghuizen.

Test app CoronaCheck ook uitgesteld
De test van de nieuwe coronatestapp is ook een week uitgesteld. Die app, CoronaCheck, is gemaakt zodat mensen kunnen bewijzen dat ze onlangs zijn getest op het virus en een negatieve uitslag kregen. Het ministerie van Volksgezondheid wilde de nieuwe app dit weekend in Biddinghuizen uitproberen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel