Nieuwe projectontwikkelaar voor winkelcentrum Oosterwold

ALMERE • Ma 15 maart 2021 | 21:56 • Maandag 15 maart 2021 | 21:56

Bun Projectontwikkeling B.V. uit Almere gaat een winkelcentrum in Oosterwold realiseren. Het bedrijf heeft het project overgenomen van vastgoedbedrijf Vastbouw. De oplevering van het centrum met twee supermarkten en een aantal andere winkels staat gepland voor 2022.

Het is de bedoeling dat het een winkelcentrum met lokale, verse en biologische producten wordt. " De bewoners kunnen zo niet alleen rekenen op kwaliteit, maar er zal ook een sterke focus liggen op duurzaamheid", aldus de nieuwe ontwikkelaar.

Gemeenteraad tegen komst supermarkten
Eigenlijk wilde de gemeente de komst van supermarkten in Oosterwold voorlopig tegengaan. Deze zouden namelijk te veel concurreren met bestaande winkels in Almere Buiten en de geplande supermarkten in Almere Hout.

Op 30 juni stemde de gemeenteraad daarom in met het besluit om het bestemmingsplan te wijzigen zodat nieuwe supermarkten in Oosterwold tegengehouden zouden worden. Maar de aanvragen voor deze twee supermarkten waren eerder die dag ingediend. Daarom moesten ze nog behandeld worden aan de hand van het oude bestemmingsplan. Eerder moest ook al ingestemd worden met de komst van een Lidl.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel