Voor 20.000 euro aan dieren "geadopteerd" bij Almere Jungle

ALMERE • Do 18 maart 2021 | 20:22 • Donderdag 18 maart 2021 | 20:22

Almere Jungle heeft in twee maanden 20.000 euro aan "adoptiegelden" binnengekregen. Wie het wil, kan sinds februari een dier van het park adopteren. Het dierenpark krijgt zo ondanks de sluiting vanwege de coronamaatregelen toch geld binnen, en de 'adoptie-ouder' krijg in ruil daarvoor bijvoorbeeld een mooi certificaat of wat lekkers uit de Jungle Store.

"Een dier kan al vanaf 12,50 euro worden geadopteerd", vertelde Mike van Mourik van Almere Jungle eerder al. De adoptiepakketten lopen tot duizend euro. De beloning die er tegenover staat, is afhankelijk van het bedrag dat gespendeerd wordt aan de adoptie. "Elke cent is een extra bouwsteentje om Almere Jungle deze crisis door te helpen", schrijft het park in een bedankbericht aan de adoptie-ouders.

Het overgrote deel van het opgehaalde geld gaat naar de dieren en onderhoud van het park. Een klein deel is echter gereserveerd voor de bouw van een nieuw verblijf voor twee dieren, "die het verdienen om een mooi groot en natuurlijk verblijf te krijgen in de jungle. Welke dieren houden wij nog eventjes geheim", aldus het Facebookbericht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel