Hoop na testfestivals, maar losgaan in juli lijkt nog te vroeg

BIDDINGHUIZEN • Ma 22 maart 2021 | 9:11 • Maandag 22 maart 2021 | 9:11

De testfestivals van Fieldlab het afgelopen weekeinde in Biddinghuizen hebben vooral voor positieve geluiden gezorgd. Er kon onder strenge voorwaarden twee dagen worden gefeest op het evenemententerrein.

Volgens Tim Boersma van Fieldlab zijn de resultaten van alle Fieldlab-experimenten van de afgelopen tijd veelbelovend. "Het ziet er hoopgevend uit", zegt hij. "Over een week of drie hebben we de resultaten en weten we meer".

Voor de organisatoren hangt er veel af van de testen. Ruben Brouwer van MOJO zegt dat Lowlands en andere festivals gewoon worden voorbereid, in de hoop dat de proeven bewijzen dat het mogelijk is om concerten coronaveilig te houden. "Als je kijkt hoe blij mensen hier zijn, zowel voor als achter het podium, dan kun je daar alleen maar een grote glimlach van krijgen".

Rosanne Janmaat van ID&T hoop dat bijvoorbeeld Sensation in Amsterdam op 3 juli kan doorgaan, maar dat gaat er om spannen. Ze denkt dat Decibel Outdoor in Hilvarenbeek in augustus het eerste 'normale' festival wordt dat doorgaat.

Een versoepeling van de coronamaatregelen zit er op dit moment niet in, omdat de besmettingscijfers weer aan het stijgen zijn. Demissionair minister Ingrid van Engelshoven vindt het te vroeg om al conclusies te trekken, maar 'het ziet er heel hoopvol uit dat de komende zomer weer meer mogelijk is', zegt ze.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel