St Jansdal trekt 30 miljoen uit voor nieuwbouw

FLEVOLAND • Di 23 maart 2021 | 18:17 • Dinsdag 23 maart 2021 | 18:17

Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk trekt 30 miljoen euro uit om het ziekenhuis uit te breiden. Het nieuwe gebouw wordt tegen de huidige accommodatie aangebouwd. De uitbreiding is noodzakelijk omdat het oude gebouw stamt uit 1987. "Er moet nu een grootschalige renovatie komen, en daarom is de uitbreiding van een nieuw gebouw noodzakelijk", aldus Arend Jan Poelarends, lid van de Raad van Bestuur van het St Jansdal.

Het ziekenhuis in Harderwijk, dat veel bezoekers trekt uit Flevoland, gaat na de zomer beginnen met het bouwen van het nieuwe gebouw. "Als dat klaar is, gaan we het oude 'beddenhuis', zoals we het oude gebouw noemen, renoveren. Dat zal waarschijnlijk over ruim twee jaar plaatsvinden", aldus Poelarends.

Ook plannen in Lelystad
Het St Jansdal heeft ook plannen om te gaan bouwen in Lelystad. "Wel is het zo dat we wachten daarmee totdat de renovatie is afgerond. We nemen wel de tijd ervoor en gaan ons afvragen: wat is er precies nodig in Lelystad?", aldus Poelarends. "Als je een nieuw gebouw uit de grond gaat stampen, moet je ook weten wat de zorgvraag is in Lelystad. Die vraag hebben we nog niet kunnen beantwoorden."

Ook wordt er gekeken naar de polikliniek in Dronten. "We hebben onlangs een sessie met de huisartsen gehad en daarin concludeerden wij dat de polikliniek moet blijven. Wel gaan we kijken naar beter passende huisvesting die aansluit op de huidige tijd."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel