GGD: in alle gemeenten een vaccinatielocatie

FLEVOLAND • Di 23 maart 2021 | 19:59 • Dinsdag 23 maart 2021 | 19:59

Alle gemeenten in Flevoland krijgen een vaccinatielocatie. Dat meldt de GGD Flevoland. Binnenkort is het de bedoeling dat 1,5 miljoen Nederlanders per week een prik krijgen. De drie bestaande locaties in Almere, Lelystad en Emmeloord zijn volgens de GGD volstrekt onvoldoende om iedereen op tijd gevaccineerd te krijgen. De GGD is nu op zoek naar plekken in alle gemeenten waar mensen ingeënt kunnen worden.

Een en ander blijkt uit een brief die de gemeente Zeewolde heeft gestuurd aan schoolbesturen in het dorp. Daarin staat dat sporthal De Horst nu wordt ingericht om volgende maand als prik-locatie te dienen. De GGD had de gemeente gevraagd uit te kijken naar een geschikte plek voor het vaccineren.

De scholen in Zeewolde kunnen vanaf half april tot en met augustus geen gebruik maken van de sporthal, als dat weer zou mogen. De gemeente heeft de sporthal ter beschikking gesteld in het kader van het herstel van de volksgezondheid en het terugdringen van de coronapandemie.

Waar de vaccinatielocaties in Dronten en op Urk komen is nog niet bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel