'Kasteel ook tijdens Floriade nog ruïne'

ALMERE • Wo 24 maart 2021 | 11:49 • Woensdag 24 maart 2021 | 11:49

Het kasteel in Almere zal bij de start van wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade nog een ruïne zijn. Die verwachting spreekt de gemeente Almere uit tegen politieke partij Respect Almere. Het kasteel en het omliggende terrein zijn sinds 2005 in handen van het bedrijf Gravin B.V.

Respect Almere vindt de ruïne langs de A6 geen fraai gezicht en had gehoopt dat de situatie tijdens de Floriade anders zou zijn. Volgens de gemeente zijn er af en toe wel partijen die met ideeën komen voor het onafgebouwde kasteel, maar tot uitgewerkte plannen heeft het nog niet geleid. In het verleden haalden plannen voor een hotel met trouwlocatie, woningbouw of een attractiepark het niet.

De gemeente vindt het vervallen gebouw ook 'niet fraai' maar zegt weinig te kunnen doen omdat het eigendom is van iemand anders. Wel is er - naar eigen zeggen - goed contact met de eigenaar om te kijken of hier iets kan veranderen. "Op dit moment valt daar inhoudelijk niets over te zeggen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel