Raad: 'Tot hier en niet verder' in dossier oneigenlijk grondgebruik

DRONTEN • Do 25 maart 2021 | 21:32 • Donderdag 25 maart 2021 | 21:32

De voltallige gemeenteraad van Dronten heeft donderdagavond een motie aangenomen waarin van het college van B en W geëist wordt dat er binnen twee weken een verbeterplan komt in de kwestie rond het oneigenlijk grondgebruik. Inwoners die al dan niet per ongeluk grond van de gemeente bij hun tuin hebben getrokken krijgen daar intimiderende brieven over van de gemeente.

Het gaat de raad er niet om dat de gemeente de grond probeert terug te krijgen, maar de manier waarop dat gebeurt stuit tegen de borst. PvdA raadslid Suzanne Stoop zegt dat burgers benaderd worden alsof ze een dief zijn. "Als er 1 dossier is waar ik spijt van heb, dan is het deze wel. De meeste mensen deugen en hebben niet bewust grond bij hun tuin aangetrokken."

Paul Vermast van GroenLinks zegt dat hij het gemeentebeleid "zo langzamerhand niet meer kan uitleggen." Marianne Witteveen van de ChristenUnie: "De manier waarop mensen benaderd worden, daar worden we heel verdrietig van."

Wethouder Ton van Amerongen (VVD) moet nu binnen twee weken met een verbeterplan komen. Voor alle lopende dossiers moet een onafhankelijke bemiddelaar ingeschakeld worden. De raad wil dat alle zaken die nu nog over deze kwestie lopen tussen de gemeente en burgers dan op een correcte manier afgehandeld worden.

Eerder vroeg de gemeenteraad al om een onderzoek van de Rekenkamer naar de manier waarop de gemeente met de kwestie omgaat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel