Opnieuw 10 jaar cel en tbs voor wurgen ex-vriendin

ALMERE • Vr 26 maart 2021 | 13:56 • Vrijdag 26 maart 2021 | 13:56

Kamil O. is ook in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van tien jaar en tbs met dwangverpleging. Net als de rechtbank is het gerechtshof in Leeuwarden ervan overtuigd dat de Pool in 2019 zijn Almeerse ex-vriendin Parus Pillay heeft gewurgd. O. heeft altijd ontkend.

Volgens het hof is er sprake van doodslag. Voor moord bevat het dossier onvoldoende bewijs. Het hof vindt dat O. geen enkel respect heeft getoond voor het leven van Pillay. De raadsheren nemen het hem zeer kwalijk dat hij ook in hoger beroep geen enkele verantwoordelijkheid heeft genomen. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie, twee weken geleden.

Witte rozen
Pillay's lichaam werd op 7 juni 2019 levenloos door de politie aangetroffen in haar appartement in de Muziekwijk. Agenten waren naar de flatwoning gegaan nadat O. om 11.15 uur zelf een politiebureau binnenstapte om te vertellen dat zijn ex-vriendin dood was. Zij vonden Pillay opgemaakt op bed. Bij haar lichaam lagen witte rozen en make-up. Op haar hals zat DNA van O.

Gespannen relatie
De 42-jarige O. heeft bekend dat hij 's ochtends rond 8.30 uur bij Pillay was geweest om excuses aan te bieden. De vrouw, moeder van twee dochters, had een paar dagen eerder hun relatie verbroken. Er waren al langere tijd spanningen tussen de twee. De politie greep meerdere keren in. Volgens familie en kennissen was Pillay doodsbang voor O. Ze had het sleutelgat van de voordeur afgeplakt met tape en het telefoonnummer van O. geblokkeerd. De politie pakte O. twee dagen voor de dood van de vrouw op bij haar woning. Hij werd na een paar uur weer vrijgelaten.

Geheugenverlies
O. wist ook in het gerechtshof niet meer wat er allemaal is gebeurd in de woning van Pillay. Hij had naar eigen zeggen tijdens zijn bezoek een black-out gekregen. Toen hij bijkwam, was Pillay dood. O. heeft bekend dat hij de rozen heeft gekocht. Zijn DNA in de nek van Pillay moet er bij een reanimatiepoging zijn beland, aldus O. Dat hij rond 11.00 uur in telefoongesprekken met zijn moeder en een vriend heeft gezegd dat hij Pillay had gewurgd, wat beiden hebben verklaard bij de politie, kon hij zich niet herinneren.

Verminderd toerekeningsvatbaar
O. is eerder veroordeeld tot zware straffen voor relationeel geweld, in Polen en Noorwegen. Volgens psychisch deskundigen is hij verminderd toerekeningsvatbaar. Zij hebben een borderlinestoornis met anti-sociale en narcistische trekken bij hem vastgesteld. Vooral in relaties met vrouwen is O. zeer gevaarlijk. Het hof ziet een "grote en diepgewortelde problematiek" bij O. Naast een lange celstraf is een gedwongen tbs-behandeling dan ook passend, aldus de voorzitter van het hof vrijdag bij de uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel