VVD-fractievoorzitter Colette Holter wil vooral kijken naar wat goed is voor Almere

ALMERE • Za 27 maart 2021 | 8:00 • Zaterdag 27 maart 2021 | 8:00

"We moeten elkaar vaker opzoeken, ook al is dat moeilijk in deze tijd". Dat zegt de nieuwe fractievoorzitter Colette Holter van de VVD in Almere. Zij volgt Ulysse Ellian op die naar de Tweede Kamer gaat.

In zijn afscheidsspeech donderdag gaf Ellian wijze raad mee: Maak elkaar wat minder verwijten en gun elkaar wat meer. Probeer beter samen te werken. Een advies dat Holter ter harte neemt. "Het is belangrijk dat wij elkaar als raadsleden vaker opzoeken. Dat is nu hartstikke lastig omdat alles digitaal is. Het is belangrijk om elkaar goed te begrijpen en van elkaar te weten wat we belangrijk vinden en wat dan het beste voor Almere is. Misschien past dat niet altijd in je eigen straatje, maar is het wel belangrijk voor de stad."

Samenwerking belangrijk
Colette Holter zit sinds 2018 in de gemeenteraad en was ook vice-fractievoorzitter van de VVD. "Ik ben er klaar voor om nu die rol van fractievoorzitter op me te nemen." Holter vindt samenwerking met andere raadsleden en het college belangrijk, maar vooral met de stad en de inwoners. "Ik vind niets leuker dan bij iemand aan de keukentafel te zitten en te luisteren naar wat inwoners bezighoudt. Om dat daarna dan om te zetten in resultaten."

Holter werkt in het dagelijks leven als manager klantenservice bij een groot warenhuis: "Er zijn veel overeenkomsten met de politiek. Zorgen dat je team goed functioneert, dat je je team beter maakt. Verschil is dat er in de politiek meer emotie bij komt kijken. Ook in gesprekken met inwoners. Bijvoorbeeld als er iets in hun omgeving verandert. Dan kom ik mensen tegen die daar slapeloze nachten van hebben. Dat trekt me enorm aan, omdat ik juist daar iets in kan betekenen."

Voldoening
Colette Holter was daar ook naar op zoek. "In 2015 kreeg ik een baan waarvan ik dacht dat het mijn droombaan was, maar dat viel toch tegen. Toen ben ik op zoek gegaan naar zaken die me echt voldoening geven. Ik kwam daarbij ook in aanraking met raadsleden en ik dacht: dat is ontzettend leuk. We waren toen net verhuisd naar Almere en zo kwam het samen."

De kans om fractievoorzitter te worden van de VVD, deed zich voor toen Ulysse Ellian naar de Tweede Kamer zou gaan. "Dat werd me ook gegund door de fractie. En als kansen voorbij komen, dan moet je ze ook grijpen."

Floriade in portefeuille
Holter heeft onder meer de Floriade in haar portefeuille. Iets waar veel Almeerders nog niet heel enthousiast over zijn. Holter hoopt dat dat verandert, nu het evenement steeds dichterbij komt en ook steeds zichtbaarder wordt. Holter ziet hierin nog wel een taak voor de Floriade bv. "Die mag het enthousiasme wel wat meer aanwakkeren. Wat meer ventileren wat er komt, welke landen er komen."

Of ze lijsttrekker wil worden voor de komende raadsverkiezingen, weet Holter nog niet. "Ik ben deze week benoemd als fractievoorzitter. Dat wil ik eerst goed doen. De rest zie ik wel. Politiek laat zich moeilijker plannen dan het bedrijfsleven."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel