Theatervoorstelling op de stoep met "Theater voor Thuys"

NOORDOOSTPOLDER • Vr 2 april 2021 | 12:37 • Vrijdag 2 april 2021 | 12:37

Om cultuur in tijden van corona alsnog bij de mensen te krijgen, zijn cultuurinstellingen op zoek naar creatieve oplossingen. Cultuurbedrijf Noordoostpolder heeft zo'n oplossing gevonden in de vorm van "Theater voor Thuys". Inwoners van de Noordoostpolder kunnen een minivoorstelling aanvragen, die dan bijvoorbeeld op de stoep voor een huis gespeeld wordt.

Het theater heeft uitgebreid bekeken welke mogelijkheden er in coronatijd zijn om toch met cultuur aan de slag te kunnen. "We hebben met het hele theaterteam gebrainstormd: wat kunnen we de komende tijd wél doen?", zegt Marleen Lam van Theater 't Voorhuys in Emmeloord. Er kwam een hele lijst uit, aldus Lam. Theater voor Thuys was een idee waar iedereen enthousiast van werd, en wat ook op korte termijn haalbaar was, vertelt ze.

Op 17 en 24 april, en op 1 en 8 mei zijn er twee acts beschikbaar voor optredens in de Noordoostpolder. Het aanbod verschilt per week, maar het gaat steeds om een theaterdocent van 't Voorhuys en een straatartiest. De act zal optreden op een buitenlocatie naar keuze. "Alles op anderhalve meter, je kan zelfs achter het raam blijven zitten als je wil", aldus Lam. Ze stipt aan dat je dus ook een aanvraag kan doen om een vriend of vriendin te feliciteren, iemand een hart onder de riem te steken, of bijvoorbeeld de inwoners van een zorginstelling wat blijdschap te brengen.

Aanvragen kunnen gedaan worden via het formulier op de website van 't Voorhuys. De voorstellingen vinden plaats op donatiebasis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel