Overijssel: aanvraag natuurvergunning Lelystad Airport rammelt

LELYSTAD • Wo 7 april 2021 | 12:12 • Woensdag 7 april 2021 | 12:12

De provincie Overijssel en negen gemeenten in die regio zeggen dat de natuurvergunning die is aangevraagd voor Lelystad Airport niet klopt. Bovendien zijn er volgens hen grote onduidelijkheden over de stikstofuitstoot. Daarom kan het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit de aangevraagde vergunning niet verlenen, zo stellen ze. Een zienswijze met die boodschap is woensdag door hen ingediend.

Overijssel schaart zich hiermee achter de protesten die de Samenwerkende Actiegroepen tegen Laagvliegen (SATL) en milieugroepering Mobilisation for the Environment (MOB) vorige maand al indienden. Volgens deze groeperingen wemelt de vergunningaanvraag van de fouten. Mocht het ministerie toch een vergunning afgeven, dan stappen zij direct naar de rechter. SATL en MOB zeggen dat ze desnoods jaren kunnen procederen.

De provincie Overijssel en de gemeenten struikelen er vooral over dat de aanvraag is 'opgeknipt'. Er wordt volgens de overheden nu een natuurvergunning aangevraagd voor 10.000 vliegbewegingen, terwijl al vaststaat dat Lelystad Airport wil doorgroeien naar 45.000 vliegbewegingen. "Opknippen van de vergunning is wettelijk niet toegestaan. De vergunning moet betrekking hebben op het hele project, en dat zijn in dit geval 45.000 vliegbewegingen", aldus de provincie Overijssel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel