Dronten vraagt inwoners waarom men wel of niet meedeed met grootschalig testen

DRONTEN • Wo 7 april 2021 | 15:45 • Woensdag 7 april 2021 | 15:45

De gemeente Dronten wil een beeld krijgen waarom Drontenaren al dan niet hebben meegedaan met de proef van het grootschalig testen. Daarom heeft de gemeente in samenwerking met het RIVM en de Universiteit van Amsterdam een enquête online gezet.

In de vragenlijst wordt onder meer nagegaan of inwoners zich hebben laten testen en hoe vaak. Daarnaast wordt gevraagd of Drontenaren hun gedrag aanpasten na de uitslag van de test. Ook wordt nagegaan of inwoners in de toekomst een beroep willen doen op uitgebreidere testmogelijkheden. Daarnaast wordt gekeken hoeveel afstand men bereid is af te leggen voor een test.

Volgens burgemeester Jean Paul Gebben van Dronten is de enquête een goede aanvulling op de proef. De burgemeester hoopt met Dronten een bijdrage te leveren aan de bestrijding van het coronavirus, ook al is die bijdrage misschien maar klein.

Drie keer testen, ook zonder klachten
Tussen 10 februari en 22 maart kon elke inwoner van de gemeente zich drie keer laten testen op corona. Daarvoor hoefde je niet per se coronagerelateerde klachten te hebben.

Dronten was één van de vier gemeenten die meededen aan de proef. De gemeente werd niet uitgekozen vanwege een medische reden, zoals een hoog aantal actuele besmettingen, maar omdat het een 'doorsneegemeente' is. Verder werd gedacht dat Drontenaren een hoge testbereidheid hadden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel