Rechtszaak over Almeerder die met 65 messteken werd gedood in juni behandeld

ALMERE • Do 8 april 2021 | 12:22 • Donderdag 8 april 2021 | 12:22

De rechtszaak over een doodgestoken Almeerder in Friesland wordt zoals het er nu uitziet in juni inhoudelijk behandeld. Dat heeft de rechter bepaald. Bij de steekpartij in het Friese Molenend kwam op 6 juni vorig jaar een 43-jarige Almeerder om het leven. Hij was 65 keer met een mes geraakt.

De Almeerder was die dag naar Friesland gegaan om een vriend te helpen klussen. De 28-jarige verdachte zou verliefd zijn geweest op de dochter van die vriend. Hij was meerdere keren naar het huis gegaan, de laatste keer met een mes en een steen. De Almeerder zou geprobeerd hebben om de boel te sussen en werd dus 65 keer geraakt. Zijn vriend raakte ernstig gewond. Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in dat geval uit van een poging tot moord.

Reconstructie
Donderdag was er een korte zitting in de rechtbank. Vorige maand is er op verzoek van de advocaat van de verdachte een uitgebreide reconstructie geweest bij de woning in Molenend. Volgens de advocaat van de verdachte is er met de reconstructie juist nog meer bewijs gekomen om die ernstige verdenking van moord te laten vallen. De advocaat stelt dat er is gehandeld uit noodweer.

Nieuwe zittingsdatum
De inhoudelijke behandeling zou eigenlijk donderdag zijn. Dit was niet haalbaar, mede omdat de verdachte nog een psychisch onderzoek kreeg. Daarna werd gedacht aan 8 juni. De advocaat zei donderdag dat deze datum te ambitieus is, omdat hij nog een aanvullend bloedsporenonderzoek en extra getuigenverhoren wil. Over zijn verzoeken wordt binnenkort een beslissing genomen. De officier van justitie vond de planning wel reëel.

De rechtbank besloot donderdag om op 8 juni een inleidende pro formazitting te houden. De rechter wil twee weken daarna de zaak inhoudelijk behandelen.

Medegevangene aangevallen
De verdachte blijft in voorarrest. Hij zit nu in de cel in Vught, nadat hij in augustus vorig jaar in Zwolle een medegevangene heeft gestoken met een pen. Volgens het OM was dat een poging tot doodslag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel