Man mag na explosie en cocaïnevondst uit woning worden gezet

ALMERE • Wo 14 april 2021 | 6:22 • Woensdag 14 april 2021 | 6:22

Een man die in oktober vorig jaar in zijn woning in Almere Haven een explosie veroorzaakte en 5 kilo cocaïne in huis bleek te hebben, mag door woningcorporatie Ymere uit zijn woning worden gezet. Dat heeft de rechter dinsdag bepaald. Ymere spande een kort geding aan om officieel van de man af te zijn, zodat de schade kan worden hersteld en de woning opnieuw kan worden verhuurd.

Door de explosie ontstond op woensdag 21 oktober grote schade aan de bovenwoning aan de Langshof en brak een felle brand uit. Drie mensen die in het huis aanwezig waren raakten gewond. Een van hen was van het balkon naar beneden gesprongen. Acht woningen in hetzelfde portiek werden tijdelijk ontruimd. De bewoners moesten enkele uren in een nabijgelegen sporthal doorbrengen, voor zij terug mochten in hun woning.

Hoe de explosie is ontstaan, is nog steeds onduidelijk. Wel is duidelijk dat het niet om een gasexplosie ging. De politie wilde om onderzoeksredenen weinig zeggen over het voorval. Tijdens de rechtszaak tussen Ymere en de huurder bleek dat de politie destijds onder meer 5 kilo cocaïne in het huis heeft gevonden. Het Openbaar Ministerie laat weten dat het strafrechtelijk onderzoek in de zaak nog steeds loopt. Aanvankelijk was er sprake van twee verdachten in de zaak. Inmiddels concentreert het onderzoek zich volgens het OM op de hoofdbewoner.

De drugsvondst was voor de burgemeester aanleiding om de woning in januari voor drie maanden te sluiten: niemand mocht zolang het huis in, ook de woningstichting niet om de schade te herstellen.

Hoewel het vonnis officieel pas over twee weken volgt, zei de rechter dinsdag tijdens de zitting al dat hij het verzoek tot ontruiming zal toewijzen. De bewoner was niet bij de zitting aanwezig; van de politie heeft Ymere gehoord dat hij naar het buitenland zou zijn vertrokken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel