Jelle Post vrijgesproken van drugssmokkel

URK • Ma 19 april 2021 | 16:21 • Maandag 19 april 2021 | 16:21

Urker Jelle Post is door een Engelse jury vrijgesproken van drugssmokkel. De Urker vrachtwagenchauffeur werd verdacht van de smokkel van 250 kilo cocaïne en 169 kilo amfetamine naar het Verenigd Koninkrijk. Een twaalfkoppige jury had nog geen twee uur nodig om Post vrij te spreken.

De drugs zaten verstopt in de karretjes waarmee een lading bloemen werd getransporteerd. De straatwaarde van de drugs is ten minste 26 miljoen euro. De Urker werd eind juli vorig jaar op weg naar de Kanaaltunnel bij Coquelles in Frankrijk door de Britse douane aangehouden. Jelle Post heeft volgehouden onschuldig te zijn en niet te hebben geweten dat er drugs tussen de rozen en zonnebloemen zaten.

De rechtszaak diende voor de Canterbury Crown Court. Het proces werd voor Omroep Flevoland bijgewoond door de Engelse verslaggever Tim Dawson. Donderdag was de laatste dag dat er bewijs kon worden aangevoerd in de zaak. Maandag was de verdediging aan het woord. Volgens de advocaat van Post zijn voormalig Urker wethouder Geert Post en zijn zoon het slachtoffer geworden van een internationaal drugsnetwerk.

Oud-wethouder Geert Post is ook gehoord als getuige in de zaak. Post werkte als vervoersmanager in het bedrijf van zijn zoon.

Volgens verslaggever Tim Dawson is het voor het Engelse Openbaar Ministerie niet mogelijk om in beroep te gaan tegen de uitspraak volgens de Engelse wet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel