Waterschap houdt extra vergadering over datacenters

LELYSTAD • Di 20 april 2021 | 21:34 • Dinsdag 20 april 2021 | 21:34

Het bestuur van Waterschap Zuiderzeeland houdt nog voor de zomer een extra bijeenkomst om te praten over de komst van datacenters. Dat is dinsdagmiddag besloten. Het gaat om een beeldvormende bespreking om te kijken wat de verantwoordelijkheden zijn van het Waterschap, welke instrumenten de waterbeheerder heeft en welke wettelijke kaders er zijn.

Het voorstel om eens te praten over de datacenters komt van de ChristenUnie/SGP. Jacob de Borst van die partij wil dat er door de bestuurders gediscussieerd wordt over bijvoorbeeld duurzaamheid en een afname van landbouwareaal. "Zodat we alle aspecten in het vizier hebben en daar een bepaalde visie op hebben.''

Het is niet zomaar dat over het onderwerp wordt gesproken. In Flevoland zijn meerdere plannen voor datacentra. Onder meer een datacentrum op bedrijventerrein Trekkersveld in Zeewolde en een cluster van datacentra in Almere.

Gevoel van onbehagen
Het college van Dijkgraaf en Heemraden (het dagelijks bestuur) stelt een extra bijeenkomst voor en wil ook de verantwoordelijk gedeputeerde Jan Nico Appelman van de provincie uitnodigen om wat te vertellen over datacenters.

Piet Boer van de Heemraad: ''Ik denk dat het goed is om in de wat bredere context dit onderwerp met elkaar te bespreken. Zodat we het gevoel van onbehagen en ongemak wat meer kunnen duiden en ook kunnen aangeven in het gesprek met de gedeputeerde waar onze zorgen zitten.''

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel