Datacentrum op Trekkersveld blijft voorlopig mogelijk

ZEEWOLDE • Wo 6 september 2023 | 7:44 • Woensdag 6 september 2023 | 7:44

Het bestemmingsplan voor bedrijventerrein Trekkersveld in Zeewolde wordt niet aangepast, waardoor er nog altijd een mogelijkheid bestaat dat daar een groot datacentrum kan komen. Dat laat een voorlichter van de gemeente weten.

Het moederbedrijf van Facebook, Meta, zette de plannen voor de bouw van een datacentrum begin 2022 in de ijskast. Maar het bestemmingsplan, dat nog in procedure is, maakt het nog altijd mogelijk dat daar een datacentrum gebouwd kan worden.

Negen organisaties en bezwaarmakers vinden dat die optie van tafel moet en stapten naar de Raad van State in Den Haag. Die oordeelde begin juni dat de gemeente Zeewolde de optie om toch een datacenter te realiseren nog uit het bestemmingsplan kon halen. Gebeurt dat niet, dan wordt het bestemmingsplan hoogstwaarschijnlijk van tafel geveegd.

Het plan voor het Meta-datacentrum

Raad van State beslist over bestemmingsplan
De gemeente heeft de Raad van State nu laten weten niets aan het bestemmingsplan te wijzigen. Dat betekent dat het rechtscollege dit najaar uitspraak doet in deze zaak. Dan wordt duidelijk of het bestemmingsplan geheel of gedeeltelijk de prullenbak in gaat. De gemeente Zeewolde wil niet toelichten waarom het bestemmingsplan niet gewijzigd is, mogelijk wel na de uitspraak van de Raad van State.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel