Eigenaar afgebrand pand blijft positief: 'Alleen materiële schade'

SWIFTERBANT • Wo 21 april 2021 | 2:53 • Woensdag 21 april 2021 | 2:53

De eigenaar van het pand dat vannacht verwoest werd door een grote brand in Swifterbant is geschrokken door de brand, maar blijft positief: "We zijn heel blij dat er geen mensen gewond zijn geraakt, er is alleen materiele schade." Wat het effect op het bedrijf is kan hij nog niet overzien.

Ook geeft hij aan dat hij erg opgelucht is dat het pand ernaast, de showroom van het bedrijf, gespaard is gebleven. Over hoe de brand is ontstaan wil hij geen uitspraken doen. De eerste melding van de brand in het gebouw met mini-trekkers aan De Maalstroom werd even na 01:30 uur gedaan. Even na 05.30 uur kwam het sein brand meester. Niemand raakte gewond.

Het vuur ging gepaard met een enorme rookontwikkeling. De rookwolken trokken vooral langs het dorp waardoor er relatief weinig overlast was voor de inwoners van Swifterbant. De brandweer zegt dat er rondom de straten Koningshof, Het Blazoen en De Lange Streek verbrande resten en isolatiemateriaal zijn neergekomen. Dat materiaal is ongevaarlijk voor mens en dier en kan bij het restafval worden weggegooid.

Meerdere teams van de brandweer uit Swifterbant, Dronten, Lelystad en Urk waren uitgerukt om het vuur te bestrijden. Over de oorzaak van de brand en de totale schade is nog niets bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel